Lördagsfulle - kalljästa frallor

God morgon älskade lördag!
 
Eftersom det varit en intensiv vecka på praktiken så var det väldigt skönt med en lugn myskväll med hämtmat, vin och soffläge igår.  Sådana kvällar vill jag absolut rekommendera i sin helhet, men framförallt vill jag rekommendera det vinet vi drack - Stoneleigh (Sauvignon Blanc). Det kostar 104kr, inte jättebilligt men så väldans gott och då kan det vara värt några kronor extra tycker jag! 
 
 Och nu till vår härliga lördagsfrulle - N Y G R Ä D D A D E   F R A L L O R !
Hur startar man en ruggig höstmorgon på bästa sätt? Jo, man bakar, känner lukten och äter nygräddade frallor!
Jag tycker att kalljästa bröd är väldigt smidigt så igår testade jag på ett nytt recept med äpplemos i, det var superenkelt att röra ihop och jag är mer än nöjd med resultatet! Saftiga frallor med en knaprig yta! Dessa kommer jag definitivt göra fler gånger!
 
 

 
 
 I eftermiddag ska vi på  dryck- och delikatessmässan Smaka på Åhaga! Genialiskt enligt mig att samla allt gott man kan tänka sig under ett o samma tak! Mer sådant tack!
Hoppas alla få en fin lördag!
 
 
Kalljästa frallor med äppelmos
4 dl vatten
10 g jäst
4 dl fullkornsdinkelmjöl (eller grovt rågmjöl)
4-5 dl vetemjöl (jag använde special)
1 1/2 tsk salt
1/2 msk honung
2 msk äppelmos
 
Gör såhär:
På kvällen: Rör ihop alla ingredienser i en bunke, täck med plastfolie och ställ in i kylen under natten.
 
På morgonen: Sätt ugnen på 275°C. Häll över degen på ett riktigt mjölat bord, degen ska vara kladdig. Dra ut degen till en platta på ungefär 10x40 cm. Vik sedan plattan på längden så den blir ca 5x40cm. Pensla med kallt vatten och strö över lite solroskärnor och sesamfrön. Lägg över en handduk och låt vila i ca 30 minuter.
Dela sedan degen i 8-10 bitar, lägg på en plåt och sätt in i mitten av ugnen. Kasta in lite kallt vatten i ugnen, ca 1-2dl (detta för att få ånga i ugnen som ger en krispig yta på bröden) Grädda i ca 15 minuter tills de fått en fin färg! 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Vi kommer . Kanske finns en liten fralla kvar att avmaka😊

#2 - - Anna:

Måste testa!:D