Nyttigt yoghurtbröd med fikon
Vet inte hur många gånger jag gjort detta brödet men jag tröttnar nog aldrig! Det går snabbt att röra ihop och man kan variera sig med olika frukter eller bär i. Finns en uppsjö av recept på yoghurtbröd med bikarbonat men jag brukar utgå ifrån detta.
Nyttigt yoghurtbröd med fikon
4 dl fullkorns dinkelmjöl (eller graham)
1 dl rågflingor
1 dl krossade linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1-2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
4 1/2 dl naturell yoghurt
1/2 dl honung (funkar lika bra med lågkalori äppelmos)
7-10 torkade fikon, skurna i småbitar ( el. dadlar, aprikoser osv.)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 °C. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ihop yoghurt, honung och fikon. Blanda samman yoghurtblandningen med de torra ingredienserna - det blir en geggig smet. Skeda i smeten i en brödform som är täckt med bakplåtspapper. Garnera med olika fröer. Grädda på nedersta falsen i ca 60 minuter!
