Saftig Silviakaka
Sockerkaka + smörkräm. Gott + Gott = Silviakaka
Jag har testat några olika recept på Silviakaka men än så länge tycker jag att Pernilla Wahlgrens recept är det godaste. Jag brukar riva i lite citronskal i smörkrämen, det gör krämen extra god enligt mig!
Man kan välja att göra kakan i gratängform eller långpanna (om jag gör i långpanna brukar jag dubbla satsen med smörkräm så att det inte blir så tunt lager).
Silviakaka
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
Kräm:
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 °C.
Vispa ägg och socker poröst (jag brukar använda elvisp i ca 5 minuter för att få den riktigt fluffig). Rör ihop mjöl och bakpulver. Blanda sedan i mjölblandningen och vattnet i äggsmeten.
Grädda i ugnen ca 15 minuter (tar lite längre tid om man väljer gratängform, testa med sticka)
Låt kakan svalna!
Kräm:
Rör ihop alla ingredienserna i en kastrull och låt småputtra på LÅG värme under ständig omröring. Ta av från plattan när krämen tjocknat. (Nu brukar jag riva i citronskalet) Låt svalna lite och bred sedan ut på kakan. Avsluta med att strö över kokos!
Varsågod o ät!


Mumsfillibabba!! Fin o inspirerande blogg★