Långjäst bröd med parmesan, rosmarin och flingsalt

Brödet med parmesan och rosmarin kommer här!
 
Långjäst bröd med rosmarin, parmesan och flingsalt
7dl vetemjöl special
1/2 tsk torrjäst
flingsalt
3,5 dl vatten (40 grader om du använder torrjäst)
rosmarin (jag hade bara torkad men färsk är nog ännu bättre)
riven parmesan
 
Gör såhär:
Blanda mjöl, torrjäst och mycket salt, jag tog säkert fyra eller fem rejäla nypor med flingsalt. Häll i det uppvärmda vattnet, rosmarin och parmesan (jag hade i ungefär en halv påse färdigriven). Blanda ihop till en degig deg. Lägg plast över bunken och låt jäsa i rumstemperatur i 12-18 timmar.
 
Sätt ugnen på 230 grader. När den har rätt temperatur så sätt in en ugnsfast kastrull eller gjutjärnsgryta i ugnen i cirka 30 minuter så den blir riktigt varm. Stjälp upp degen på en rikligt mjölad yta och försök forma till en någorlunda rund deg. När grytan blivit varm tar du ut den och lägger i degen. In i ugnen med lock på i 30 minuter. Ta sedan av locket och låt den stå inne i cirka 15 minuter till!
Låt svalna och njut sedan av detta fantastiskt goda bröd!