Lyxig köttfärssås med rödvin och bönpasta

Andra veckan på akuten är nu påbörjad och jag är supernöjd hittills! Det är så spännande att aldrig veta vad som ska hända eller vem man ska möta. Och personalen är så jädrans duktiga! All den kritik man hör om i media upplever jag inte alls att patienterna uttrycker, tvärtom verkar de flesta väldigt nöjda och tacksamma. Det kanske media kan ta och skriva om någon gång istället?
 
I lördags blev jag bortskämd av Johan. Han hade både handlat mat, köpt prosecco (firade att jag fått sommarjobb som ssk-assistent wei!), lagat middag och städat innan han hämtade mig efter praktiken. Ännu en gång var temat Italien och det blev en jättegod räkpasta med vitt vin.  
 
Och igår var det jag som var ledig och passade på att göra müsli, bananchips och köttfärssås. Det var dock inte vilken köttfärssås som helst. Detta var en riktigt lyxig variant med champinjoner, morot, tomat, vitlök, basilika och rödvin som fick stå och puttra i tre timmar. Den väntan var den sannerligen värd - så god!!
Det finns tusen recept på köttfärssås med rödvin, det är bara att ta det man tycker låter bäst från de olika varianterna och slänga ihop.
Fördelen med köttfärssås är att det blir så mycket. En del åt jag ihop med bönpasta och en del gjorde vi varma mackor på till kvällsmat. En riktigt bra måndag helt enkelt!
 
 
 
 
 
Johans räkpasta