Flygande Jakob

Vilken helg! I fredags hade jag en supertrevlig kväll med Gerd. Vi lagade lax med honung och rödvins glaserade rödbetor (ja, det var precis lika gott som det låter) och till det drack vi ett riktigt gott vitt vin som hon hade med sig.
I lördags var vi på 50års fest. En riktigt lyckad sådan! Jag fick dansa både bugg och foxtrot. I slutet av kvällen, efter många danser (och alkoholhaltiga drycker), såg jag mig själv som något av en dansexpert. Detta tog jag tillbaka ganska snabbt dagen efter... Men roligt var det!
Idag är det min första praktikdag på akutmottagningen. Ganska nervöst, men det ska bli kul att få komma ut och se något annat än "vanlig" vårdavdelning. Börjar inte förrän klockan 16 så försöker sysselsätta mig så gott det går tills dess för att inte hinna bli allt för nervös. Matlagning är en bra sysselsättning!
Igår kollade jag runt lite på recept med kyckling och blev så himla sugen på Flygande Jakob! Så idag fick det helt enkelt bli det. Fattar inte varför jag inte tänkt på det tidigare, det är ju hur gott som helst! Heja enkelthet!
 
Flygande Jakob
4 kycklingfiléer
140g bacon (jag tog kalkonbacon)
1 banan
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
jordnötter
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C . Skär kycklingen i strimlor och bryn den i olja i en stekpanna, salta och peppra. Lägg sedan kycklingen i en ugnssäker form. Skär baconet i mindre bitar och stek knaprigt. Lägg sedan baconet över kycklingen. Skala och skär bananen i skivor och strö över i formen. Rör ihop grädden och chilisåsen och häll den över kycklingen. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Strö till sist över jordnötterna!
Jag valde att koka fullkornsris till.
 
 
 

En bild från Oset. Denna vackra plats!
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

80-tal och jätte gott!