Kesovåfflor

Lediga måndagar är härligt. Det innebär att man kan starta veckan med vad man vill, kanske kolla film hela dagen? laga lunchlådor? städa? handla? sova? Ja, vad som helst egentligen som är skönt att kanske få gjort, eller bara att starta veckan i ett lagom tempo. Jag har i alla fall ägnat denna måndagförmiddag åt att laga lasagne och testat ett nytt recept på våfflor. Våfflor gjorda på keso! Resultatet blev mycket gott men lite tröttsamt då de lätt fastande i våffeljärnet och gick sönder. Jag gjorde några som blev bra men sen tröttnade jag när tre trasade sönder på rad (en liten detalj i misslyckandet kan vara att vårt våffeljärn kostade 99kr...Verkade som en bra idé att ta det billigaste när jag va i affären men kanske inte såhär i efterhand). Så hälften av smeten gjorde jag istället till små plättar på en bakplåt o lät de stå i ugnen 10 minuter, inte lika frasiga men goda ändå!
 
Kesovåfflor
4 ägg
250g keso
2 msk grahamsmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 dl mjölk el grädde (jag tog en halv dl av varje)
1tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Gör såhär:
Mixa allt till en slät smet och låt den stå i kylen minst 20 minuter. Låt sedan våffeljärnet bli riktigt varmt, pensla lite smör och börja grädda!
 
 

 
 

Slår ett slag för tulpaner idag också, jag blir glad varje gång jag ser dom!

Hoppas ni få en bra start på veckan!
 
#1 - - Anonym:

Kändes rätt att vi( ja, jag tar endel av äran i detta fall) valde vita tulpaner 💐

Svar: Verkligen! Tur att jag har dig 😘
Jeannie

#2 - - Anonym:

Ser riktigt gott ut. Tulpaner lite försmak inför våren

Svar: Precis! Vill inte vädret hjälpa till med vårkänslor så får man fixa det själv 😊
Jeannie