Spenatsoppa
Första veckan på vårdcentralen är äntligen påbörjad. Hittills känns det jättebra! Inte riktigt samma tempo som akuten kanske.. Men jag tycker om när man hinner ta sig lite extra tid till de patienter som behöver det. Dessutom är det roligt att kunna följa upp och se hur det går för de patienter man möter. Detta blir tre bra veckor tror jag!
I helgen köpte jag Per Morbergs kokbok Husmanskost! Så idag fick mamma och Johan agera försökskaniner på Spenatsoppa. Det gick väl inte hem helt och hållet hos dom två eftersom ingen av dom tycker om spenat. Själv tyckte jag soppan blev riktigt god! Med ägg i och bröd till så är det en lite lättare lunch som är både supernyttig och väldigt god! Enligt mig då...Så tycker man om spenat är det nog en fördel för denna soppa!
Spenatsoppa
400g fryst spenat
1 gul lök
2 msk smör
1 liter hönsbuljong
2dl grädde
salt och vitpeppar
Gör såhär:
Skala och hacka löken. Fräs lök och spenat i smör i en kastrull. Häll på buljongen och grädden. Låt koka upp i tre minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ägg i och kanske något got bröd till!
