Krämig broccolisoppa med ädelost
Ännu en gång har min braiga veggo-vän, Anna, tipsat mig om fantastiskt god veggo-mat! Den här gången blev det krämig broccolisoppa. Toppad med ädelost och ett gott bröd till så är man hemma!
Krämig broccolisoppa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 palsternackor (á 250g)
2 broccoli (á 250g)
4 dl grädde
2 msk vitvinsvinäger
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
salt peppar
50 g ädelost
Gör såhär:
Skala dela och hacka lök och vitlök. Skala palsternackan och skär den ena i slantar och den andra i små tärningar. Dela broccolin i mindre buketter och stammen till slantar.
Fräs lök, vitlök och den slantade palsternackan i smör i cirka 3 minuter. Tillsätt grädde, vinäger, buljong, vatten och broccolin (men spara hälften av buketterna). Låt koka under lock i ca 15 minuter. Ta från värmen och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Dela de resterande broccolibuketterna i mindre bitar och tillsätt de och palsternacktärningarna och låt sjuda i ca 3 minuter. Toppa med smulad ädelost och servera!
