Kycklingpaj med keso
Efter en riktigt rolig hummerskiva på Käringön är vi nu tillbaka till vardagen. Men vad gör det att det är vardag när det är första advent på söndag?! Jag kan knappt vänta på att få sätta upp ljusstakar och annat pynt här hemma! Blir lite jojo upp- och nedpackning med tanke på att vi flyttar snart, men en december utan julstämning går inte för sig!
I helgen fick jag tips om en kycklingpaj från hemsidan www.matvett.se. Provsmakade lite igår och OJ, den verkar inte bli någon besvikelse! Längtar redan till lunch!
(Detta är originalreceptet men jag hade råkat köpa broccoli istället för spenat, men det funkar ju det med)
Kycklingpaj med keso
Pajdeg
1/2 dl kesella 1%
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1/2 dl rapsolja
Fyllning
400 g kycklingfilé
250 g keso (grillad paprika)
7 st soltorkade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk basilika
60 g bladspenat
salt och peppar
Äggstanning
2 ägg
2 dl mjölk
salt & peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda allt till pajdegen. Tryck ut i en form (23 cm i diameter) och nagga. Förgrädda sedan pajen i ugnen i cirka 10 minuter.
Strimla kyckling och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i smör eller olja på medelhög värme. Tillsätt kyckling och låt steka med tills kycklingen nästan är klar. Strimla soltorkad tomat och spenat, blanda sedan i det i pannan och låt steka med i ett par minuter. Dra pannan från plattan och blanda i keso. Fyll pajskalet med röran. Vispa sedan ihop ägg och mjölk, salta o peppra och häll över pajen. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter på 200 grader.


