Fullkornsbaguette med cashewnötter

Idag var sista dagen på en lång kurs som heter "Somatisk hälsa, ohälsa och sjukdom". Som avslutning hade vi ett seminarium som byggde på diskussioner och reflektioner kring två rollspel. Vilket skådespel! Om vi inte jobbar inom vården i framtiden så hittar ni oss förmodligen på Dramaten!
Känns så himla skönt att ta helg när kursens stora arbete är inskickat och rollspelet avklarat! Jag var faktiskt så duktig att jag fick tidningen Lantliv mat & vin av mig själv. Ikväll ska min sambo, Johan, handla och laga mat medan jag ska slappa med min tidning och ett glas vin. Imorgon bär det av till Stenungsbaden för att njuta av spa, mat och vin tillsammans med Johans bror och hans tjej. Jösses vad jag längtat efter den här helgen! Bara massa roligheter utan någon skolångest. L I V E T!
 
 
Igår bakade jag bröd. Det blev en fullkornsbaguette med cashewnötter. Receptet är inspirerat från  www.arstidsboden.blogspot.se  där hon hade bakat baguetten med valnötter och oliver.  
 
Fullkornsbaguette med cashewnötter
50 g jäst
6 dl vatten
2 dl cashewnötter (grovhackade)
2 msk honung
3 msk olivolja
2 tsk flingsalt
4 dl vetemjöl special
8 dl fullkorns dinkelmjöl 
 
Gör såhär:
Smula jäst och blanda med vatten (37grader). Tillsätt salt, olja och honung. Rör ner nötterna och blanda ner mjölet. Degen ska vara kladdig men ändå släppa bunkens kanter. Strö mjöl över degen och täck med bakhandduk i cirka 1 timma.
 
Sätt ugnen på 250 grader. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda den lite lätt. Dela degen i tre delar och vrid degens kanter mot motsatthåll så den blir lite snurrad. Lägg de på en baguetteplåt eller vanlig plåt med bakplåtspapper. Grädda den i mitten av ugnen i 5 minuter, sänk sedan värmen till 225 grader och grädda i ytterligare 7-10 minuter. Låt sedan svala på galler.
 
 
 
 

Hoppas att ni får en härlig helg! Unna er något extra, det är man värd!
 
#1 - - Anonym:

Hoppas helgen var till belåtenhet

Svar: Kunde inte vara mer nöjd :)
Jeannie