Rödvin- och honungsglaserade rödbetor med lax och pepparrotskräm

Fick detta tipset från Anna. Alla bör testa!
 
Rödvin- och honungsglaserade rödbetor med lax och pepparrotskräm
Lax
 
rödbetor
rödvin
honung
ruccola
getost
pinjenötter eller fröer
 
creme fraische
pepparrot på tub
 
Gör såhär:
Skär rödbetorna i klyftor och koka dom (svårt att säga hur länge, det beror på storlek men räkna med 30,40 minuter i alla fall).  Rosta nötterna eller fröerna snabbt i en torr stekpanna. Tillaga laxen i ugnen.
När rödbetorna sedan är lagom mjuka ska vattenet hällas av och betorna skalas.
Glaseringen gjorde jag i en stekpappa genom att hälla på en del vin och ganska mycket hononung och sedan fick de puttra i det tills vätskan försvunnit. Lägg upp ruccolan på ett lämpligt fat eller en skål och lägg på rödbetorna. Smula över getosten och toppa med pinjenötterna och ringla över lite mer honung.
Såsen görs genom att blanda en burk creme fraische med cirka två matskedar pepparrotskräm.
Anna tipsade om sparris till, det hade inte jag men det hade varit pricken över i:t!
 
 
 
Visa fler inlägg