Kokosdrömmar

Imorgon händer det grejer här - Jag och Johan ska hämta hem vår alldeles nyinköpta bil! Herregud vilken känslomässig-bergodalbana man går igenom när man ska göra så stora köp, precis som med lägenheten. Det pendlar konstant mellan ett lyckorus och panikkänslor. Men när man väl bestämt sig och allt är påskrivet så försvinner paniken och lyckoruset kvarstår. Frågar man mig så har vi köpt en vit bil med glastak och backkamera. Frågar man Johan så har vi köpt en Kia ceed Sportwagon. Same same. Nu är i alla fall det absolut värsta över, att sitta hos bilhandlaren och låtsas att man förstår! Blandad körning trodde jag betydde att dieseln kunde vara utspädd, men tydligen innebär det att man kör både i stan och motorväg...
Nu till något jag är lite mer intresserad av än bilar: bakning. Denna gången har jag testat drömmar för första gången. Inte riktigt i farmors klass än men övning ger färdighet och farmor har ju faktiskt övat några fler gånger än vad jag gjort under hennes 93 år.
 
Kokosdrömmar (25st)
100 g smör
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl kokos

Gör så här 
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda smör, strösocker och vaniljsocker med en elvisp. Tillsätt bakpulver, vetemjöl och kokos. Arbeta degen med händerna och blanda ihop till en deg. Rulla till små runda bollar och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 
 
 
 
 

 

 
Visa fler inlägg