Runt vitlöksbröd

En av mina favoritsidor är Lindasbakskola! På hennes sida står allt steg för steg med tydliga bilder, perfekt om man ska testa något nytt! Senaste testade jag ett vitlöksbröd som var busenkelt och så fantastiskt gott. Om ni tvivlar kan ni fråga min bror, han åt säkert 12 av de 16 bitarna. Hm, det gäller nog att vara snabbare framöver!
 
Runt vitlöksbröd (16 bitar)

25 g jäst 
2 ½ dl vatten, ljummet



1 tsk salt

2 msk rapsolja


6–8 dl vetemjöl

Garnering: 2 vitlöksklyftor  2 msk rapsolja 
flingsalt

Gör såhär:

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45–50 min.

2. Tryck ut degen till en rund kaka, ca 2 cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Dela degen i sexton bitar med en degskrapa eller kniv. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pressa vitlökslyftan i en skål och blanda med oljan. Pensla blandningen på degen. Strö över flingsalt.

3. Grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min. Låt det svalna på ett galler.

(Receptet är taget rakt av (förutom garnering) från http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/runt-vitloksbrod/)

 
 
 
 
Visa fler inlägg