Supergott bananbröd

Bananbröd, vilket hit! Tror nog att det är ett av de godaste bröden jag bakat. Det var liksom perfekt tuggmotstånd och inte alls så sött som banankaka. Ett hett tips nästa gång bananerna börja bli lite tråkiga!
 
Bananbröd (1 bröd)
2 st mogna bananer
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2,5 dl fil eller kvarg
0,5 dl flytande honung
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och mosa bananerna i en skål. Smörj en brödform. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner bananmoset, kvargen och honungen och blanda ihop allt till en kletig smet. Klicka i smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timma. Låt sedan det svalna en stund på ett galler.
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg