Kikärtsbiffar med morot och mangochutneysås

Efter en kul helg med Ullaredsshopping och 25års kalas så är det ganska skönt att vara ledig idag. Framförallt när vi vakna mitt i natten av att det tjuter något ihållande larm. Jag var helt säker på att det var brandlarmet (mycket märkligt eftersom vi inte har något brandlarm). Både jag och Johan irrade runt i lägenheten som två förvirrade hönor, utan att säga ett ord till varandra. Jag tittade ut från köksfönstret för att se om det var någon eldsvåda nedanför eller om det var fler grannar vaknat. Men det var helt lugnt. Och det fanns ingen eld någonstans... Till slut kommer jag på att jag ställde om alla klockor till sommartid igår, inklusive en halvtrasig väckarklocka som vi inte använder. Det var den lilla klockan som batteriet hade hamnat snett i och tjöt som en galning bakom en bok. Haha, jag har skrattat hela morgonen åt detta. Tänk om någon hade filmat oss!
 
Till dagens fantastiska lunch!
Varje gång jag gör kikärtsbiffar tänker jag att jag måste göra det oftare! Ändå blir det väldigt sällan som jag gör dom. Jättekonstigt faktiskt, de är ju  både supergoda, extremt billiga och dessutom nyttiga! Alla borde testa!
 
 
Kikärtsbiffar med morot                          
2 förpackningar kokta kikärter (á 380g)
2 morötter (rivna)
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 msk maizena
2 ägg
2 tsk curry
 
Sås:
2 dl crème fraiche
1/2 dl mango chutney
                        
Gör såhär:
Skölj av kikärterna. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa med stavmixer. Forma till biffar och stek långsamt på medelvärme tills biffarna fått fin färg.
Jag åt biffarna med matkorn och mangochutneysås!
 
 
 

 
 
 
 
Påskveckan till ära
 
 
 
 
 
 
 
 
och äntligen har vi  ramat in och fått upp vår lilla nötis!
 
 
 
Visa fler inlägg