Toscakladdkaka
Så var det fredag igen! Helgen har bara börjat och vi har en riktig myshelg i Göteborg som väntar!
Om det är någon som är sugen på att baka en riktig god kaka i helgen så tycker jag ni borde prova kladdtosca! Galet god kaka som är perfekt att skära upp i lite mindre delar då den är ganska mastig. Jag bjöd på denna under en praktik och den gick som smör i solsken! Kladdkaka och Toscatopping - ja, ni hör ju själva!
Toscakladdkaka
ca 24 bitar
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1 ½ dl kakao av god kvalitet
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ekologiska ägg
1 ½ dl vetemjöl
toscasmet
75 g smör
1 ½ dl ljus sirap
¾ dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör äggen i och vänd ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och häll i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Låt kakan svalna helt.
Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och låt det koka i 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscan över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.