En lättare ostkaka

Måndag igen! Det har varit en väldigt bra helg för min del. I fredags hade vi tacoskväll med två vänner, perfekt fredagshäng! I lördags fyllde en av mina bästa vänner 23 år och bjöd på kalas med massa plockmat, herregud så gott det var. Ostar, kex, minipizzor, oliver, chark, melon, nötter, pepparkakor(!) och massa annat gott! Sen sov jag hos en annan kompis som skämde bort mig med mysig frukost på söndagen. Ja, jag har verkligen valt mina vänner med omsorg. Söndagskvällen blev lugn med en långpromenad, bingolotto och ostkakebak!  
Nu väntar en vecka med inriktning på psykisk ohälsa i skolan och julbak med klasskompisar! Sen är det ju första advent i helgen, det innebär att stakar och adventspynt äntligen får tas fram! Då kommer jag dessutom få finbesök från Oslo. Vilken vecka! - kan inte bli annat än bra?
 
Jag fick se ett recept på en lite nyttigare typ av ostkaka så tänkte att jag var tvungen att prova! Och resultatet var jag mycket nöjd med. Smakar lite "lättare" än köpt ostkaka, men ändå krämig. Perfekt till kvällsmyset!
 
Enkel och nyttig ostkaka
500g keso (jag använde mini)
4 ägg
3 msk stevia eller honung
2 dl mjölk
1 dl finhackad mandel
2 st finhackade bittermandlar
1/2 dl fullkorns dinkelmjöl
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C. Vispa äggen och sötningen poröst med elvisp. Rör sedan ner resten av ingredienserna.
Smörj en ugnsfast form (ca 20x30 cm) och grädda i ugnen i cirka 40 minuter (jag sänkte efter 40 minuter till 150°C och lät den stå inne i nästan 15 minuter till) Kakan ska ha stannat när du tar ut den.
Låt svalna! Servera ljummen med sylt!
 
Godaste plockmaten, blev några vändor för påfyllning!
 
 
Jag och tre av mina fina, fina vänner.
 

En glad måndagsbild!
 
 
Visa fler inlägg