Romsås

I fredags träffade jag två av mina fina klassisar i Göteborg.  Vi började på Bishop med vin (Alex och Sigges rödvin, inte att rekommendera enligt mig), sedan La sombrita med tapas och avslutade på Linnéterrassen med en öl. Det är så mysigt att gå mellan olika ställen tycker jag, ny personal, ny miljö och nya människor runt om. Dessutom skadar det ju faktiskt inte med en liten promenad mellan vinglasen ibland. Lördagen var minst lika bra, även den innehöll vänner och vin - det verkar vara ett vinnande koncept helt enkelt.
 
När jag var yngre gjorde mamma ibland en romsås till lax som jag vägrade att äta eftersom den innehöll både rom och rödlök. Det lät ju jätteäckligt. Då.  Nu däremot är det annorlunda, jag älskar denna sås! Tänk att det skulle ta så många år att inse? Många har säkert ätit liknande men då kan detta vara en lite påminnelse om att göra den snart!
 
Romsås
80 gram rom eller caviar, röd eller svart (valfri sort)

1,5 dl gräddfil
1,5 dl crème fraiche
1 dl finhackad rödlök
1 msk citronsaft
0,5 dl hackad gräslök
1 krm salt
 
Givetvis är receptet efter smak, så testa er fram!
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg