Julgodis - Rocky road och Chokladfudge

Nu ni, nu närmar det sig verkligen jul! Med risk för att vara tjatig så måste jag ändå få konstatera hur fort tiden går, det är galet! Vi är inne på tredje psykiatriveckan redan! Nu har jag kommit in i det lite mer och trivs jättebra! Tänk vad mycket onödig energi jag har lagt på att oroa mig inför den här praktiken...
 
Idag har jag ägnat eftermiddagen till att göra rocky road och fudge. Fudgen är gjort på kondenserad mjölk och smält choklad - jätteenkelt! Rocky roadsen gjorde jag efter Leilas recept.
 
 
Rocky road
600g mörk choklad
2 påsar dumle
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
 
Gör såhär:
Skär dumlen i mindre bitar. Smält den mörka chokladen i vattenbad. Blanda Dumle, marshmallows och nötter i en skål och häll sedan i en del av blandningen i chokladen men spara lite till garnering. Häll rocky road smeten på en bakplåtsbeklädd plåt. Strö över resten av blandningen. Ställ in i kylen och låt stelna. När den sen har stelnat så kan den skäras upp i bitar i önskad storlek!
 
 
 
Chokladfudge med kondenserad mjölk
400g mörk choklad
1 burk kondenserad sötad mjölk (397g)
1 dl salta jordnötter
 
Gör såhär:
Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör till en jämn smet. Rör ner jordnötterna. Häll ut smeten í en bakplåtsbeklädd form (20x17cm). Ställ in i kylen och låt den stelna. Skär fudgen i bitar.
 
 
 
 
 

Vår lille julgran!
 
 
 
En kommentar
publicerat i Allmänt, sött&gott;
Taggar: baka, choklad, enkelt julgodis, fudge, godaste, godis, jul, jul julgodis, julmys, kondenserad mjök, rocky road, sött
Visa fler inlägg