Julig pepparkaksmüsli
Precis som jag trodde så blev det inte så många julklappar inhandlade på Gekås. Mycket annat däremot! Bara viktiga och välbehövliga saker som exempelvis en glittrig stickad tröja med en ren på! Jag och mamma höll på att bryta ihop när vi såg den. Har man sett Bridget Jones dagbok så förstår man det roliga. Vi köpte varsin, det ska bli klädkod på julafton.
Nu börjar man verkligen få julfeeling tycker jag. Så härligt! Jag kunde själv inte hålla mig så var tvungen att testa att göra Pepparkaksmüsli! Jag har alltid haft en förkärlek till pepparkakor. Vi hade en utbytesstudent från Nya Zeeland som bodde hos oss över jul när jag var yngre. Hon upptäckte min pepparkakspassion ganska snabbt och gav mig därför smeknamnet pepparkakas-Jeannie. Min bror fick heta singing-Zeb, inte för att han sjunger bra, utan för att han sjunger precis överallt.
Onödigt vetande kanske.
Här är receptet som jag kommer göra många, många fler gånger! Du kan ju variera med olika fröer, nötter och bär.
Julig pepparkaksmüsli
2,5 dl dinkelflingor
2,5 dl havregryn
1 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1,5 dl kokosflingor
2 dl hackade nötter
4 msk pepparkakskrydda
2 dl torkade bär (jag hade mullbär och russin eftersom det kändes juligast)
2,5 dl vatten
2 msk rapsolja
0,5 dl honung
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°C. Blanda alla torra ingredienser (förutom bären). Blanda ihop vätskan i en annan skål och häll det sedan över de torra ingredienserna och blanda runt. Häll ut müslin på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i cirka 30 minuter. Rör om ofta!
Känns müslin fortfarande lite fuktig så brukar jag sänka graderna och låta den vara inne en liten stund till. Den blir som absolut godast när den blir torr och knaprig.
Ta sedan ut och låt svalna innan bären tillsätts.


Med filmjölk. Skulle kunna äta det till frukost, lunch och middag.

Väl spenderade pengar

Denna var också ett alternativ

Inspirationskällan från Bridget Jones
Vi kommer slå alla andras klädkoder,sambon är lite avundsjuk och vill ha en likadan 🎅