Pasta Italiano

God morgon fredag!
Veckans bästa dag och dessutom kladdkakansdag, vilken kombo!
I onsdags gjorde jag min sista dag på ortopeden och det känns lite vemodigt faktiskt. Jag har haft en supergullig handledare och härliga kollegor. Nu är det tillbaka till skolan i tre veckor sedan är det dags för ny praktikplats, psykavdelningen. Mycket blandade känslor inför den placeringen. Jaja, ingen idé att tänka på det nu. Fokus just nu försöker jag lägga på ett arbete som ska in nästa vecka, med betoning på försöker... Jag säger som Lisa i min klass, jag har egentligen inte så dåligt fokus, jag fokuserar bara på fel saker.
 
Nu vill jag tipsa om god mat istället! Pasta Italiano - En enkel och snabb rätt som är SÅ god. Perfekt fredagsmat!
 
Pasta Italiano
250g fryst spenat (el 150g färsk)
3 kycklingfiléer (ca 400g)
2 vitlöksklyftor
6-8 soltorkade tomater (gärna lite av oljan också)
2,5 dl mellangrädde (funkar även med Milda mat 4%)
salt
peppar
 
Gör såhär:
Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla de soltorkade tomaterna och spenaten.
Bryn kycklingbitarna i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Rör i vitlöken, tomaterna, spenaten och grädden. Låt koka ihop några minuter (se att kycklingen är klar) och servera tillsammans med pasta!
Godast är egentligen att ha bred pasta (tagliatelle) tycker jag!
 
 
Hoppas ni får en skön helg!