Det blir inte alltid som man tänkt...
Hela dagen igår såg jag fram emot att komma hem och testa att göra fruktremmar, typ som godisremmar men gjorda på endast frukt! Fick tipset av en kompis som hade gjort det efter ett recept från Buffé. De såg fantastiskt goda på bilderna!
Jag hade bestämt mig för att göra några med äpple/kanel/kardemumma och några med hallon/lakrits/vanilj.
De skulle vara inne i 2-3 timmar, mina var inne i över fem timmar och blev inte riktigt så mjuka och sega som jag hade tänkt mig. Mer som tunna, knapriga stänger.. M E N man ska inte deppa över sådana små snedsteg här i livet, de jag gjorde med smak av hallon/lakrits får bli små strösselbitar till yoghurten istället!


Jag skriver ut det receptet jag gjorde, det blev ju gott även om det inte var riktigt vad jag tänkt.
Hittat några andra recept med mycket dadlar i, det ska jag testa nästa gång istället!
Fruktremmar (Äpple)
3 röda äpplen
kanel (efter smak)
kardemumma (efter smak)
Gör såhär:
skär äpplena i små bita och koka de i fem minuter (tills de är mjuka). Sila av vattnet och mixa sedan till en slät smet. Bred ut tunt på bakplåtspapper och låt torka i ugnen på 100°C i ca 2-3 timmar. Ta ut och skär i band.
Fruktremmar (Hallon, lakrits, vanilj)
275 g hallon
2 msk honung
2 tsk lakritspulver
vaniljpulver
Gör såhär:
Likadant som Äppelremmarna!
Men hur fina?? Smet som torkat i form?