Recept på min favoritmüsli!
F R U K O S T. Ett ljuvligt ord!
Både gott, enkelt och väldigt trevligt. På kvällen döper vi om frukost till kvällsmat, himla smidigt!
Jag är en riktig frukostmänniska! En sådan människa som ställer klockan minst tjugo minuter tidigare på morgonen, bara för att hinna sitta och mysa framför nyhetsmorgon med tända ljus och i lugn o ro äta min frukost och dricka en stor kopp kaffe! Dessvärre blir ofta den lugna sköna stunden lite för lång, vilket innebär att jag ändå måste rusa iväg och komma fram i sista stund. Visst är det märkligt? Ju mer tid man har, desto stressigare blir det i slutändan...

Något som jag kan äta både till frukost, mellis och kvällsmat är müsli. Jag älskar att göra min egna müsli, det går fort, det doftar fantastiskt och man får ha i precis vad man känner för! (Det enda man bör tänka på är att hålla vätska kontra torra ingredienser någorlunda likt utifrån originalreceptet)
Jag tänkte dela med mig av det receptet jag brukar utgå ifrån.
Jeannies favoritmüsli
2,5 dl dinkelflingor
2,5 dl havregryn
1 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1,5 dl kokosflingor
2 dl hackade nötter
2 dl torkade bär/frukt(jag brukar exempelvis ha gojibär, russin o tranbär, ju mer desto godare)
Kryddor (jag ett stort fan av kanel och kardemumma)
2,5 dl vatten
2 msk rapsolja
0,5 dl funlight Appear
(oftast är det honung i andra recept men jag tycker denna saften ger så god smak)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°C. Blanda alla torra ingredienser (förutom bären/frukten). Blanda ihop vätskan i en annan skål och häll det sedan över de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Häll ut müslin på en bakplåtsbeklädd plåt och sätt in i ugnen i cirka 30 minuter. Rör om ungefär var 5:e minut!
Känns müslin fortfarande lite fuktig så brukar jag sänka graderna och låta den vara inne en liten stund till. Den blir som absolut godast när den blir torr och knaprig.
Ta sedan ut och låt svalna innan bären/frukten tillsätts.
