Söndagsstek

 Massor av nya läsare igår, jättekul!!
 
Idag har vi haft en produktiv söndag. Fördelen med att vara produktiv på en söndag är att allt får gå mycket långsammare. Små projekt som man skulle kunna gjort på en eftermiddag kan man göra till ett heldagsprojekt när det är söndag. Lång frukost, planera projekt, dricka kaffe, planera lite till, ta tag i projektet, pausa, ta tag i projektet igen, vila, fika och så vidare...
 
Kvällens middag blev stek. Steken kom från gårdagens mässa Smaka på Åhaga! En av utställarna var nämligen Dalsjöfors Kött som sålde "Sverigesteken", en färdigmarinerad skinkstek med smak av svamp, lök och rosmarin. Perfekt söndagsmat eftersom den tar lite tid på sig att bli klar, men kräver inget jobb då den sköter sig själv i ugnen.
Som tillbehör fick det bli två favoriter - sötpotatis och rödbetor! Såsen gjorde jag på skyn som blev från köttet. Lyxig, men ack så enkelt!
                                              
                                            
Jag valde att följa med termometer för att få en innertemperatur på 71°C!