Favoritmüslin

Våren är här!! Det konstaterade Johans mamma i helgen när hon såg en fågel som alltid kommer till våren. Så härligt!
Idag är jag ledig och då får det bli lunch på uteservering! Eller nja, ledig och ledig, förmiddagen har jag faktiskt ägnat åt att skriva en inlämning. Och müsli! Jag förstår inte varför jag tycker det är så himla roligt att göra müsli men något är det! Idag lyxa jag till den med extra mycket vaniljpulver och mullbär i. Mullbär är för övrigt något av det godaste som finns, så har ni inte smakat så se till att köpa er en liten påse snarast!
 
För er som inte har testat min favoritmüsli så får ni receptet här
 
 
Favoritmüsli
2,5 dl dinkelflingor
2,5 dl havregryn
1 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1,5 dl kokosflingor
2 dl hackade nötter
2 dl torkade bär/frukt(jag brukar exempelvis ha mullbär och gojibär, ju mer desto godare)
Kryddor (jag ett stort fan av vaniljpulver,  kanel och kardemumma)
 
2,5 dl vatten
2 msk rapsolja
0,5 dl funlight Appear (honung funkar lika bra)
20-30 Steviadroppar med vaniljsmak (kan  såklart uteslutas men det är väldigt gott)
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°C. Blanda alla torra ingredienser (förutom bären/frukten). Blanda ihop vätskan i en annan skål och häll det sedan över de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Häll ut müslin  på en bakplåtsbeklädd plåt och sätt in i ugnen i cirka 30 minuter. Rör om då och då så det inte bränns vid!
Känns müslin fortfarande lite fuktig så brukar jag sänka graderna och låta den vara inne en liten stund till. Den blir som absolut godast när den blir torr och knaprig.
Ta sedan ut och låt svalna innan bären/frukten tillsätts.