Grymma köttbullar
Efter en fantastisk långhelg i London med Johans familj är det nu tillbaka till verkligheten. Verkligheten just nu innebär praktik inom hemsjukvården. Det är alltid nervöst inför nya praktikplatser men inför denna var det lite extra nervigt eftersom jag ska jobba där hela sommaren. Nu, efter några dagar, känns det superbra. Det är härlig personal och ett varierande och kul jobb verkar det som!
Nu till något annat. Jag har ju inte lagt ut receptet på de godaste köttbullarna jag vet! Tyvärr tycker jag det är så extremt tråkigt att rulla köttbullar så jag gör det ganska sällan. Men när dessa väl är rullade så blir jag aldrig besviken!
Grymma köttbullar
500g nötfärs
1 ägg
1 dl grädde el 3%mjölk (jag brukar använda 4% grädde)
1dl havregryn
1tsk dijonsenap
2msk kalvfond
1 gul lök (riven)
salt och peppar
Gör såhär:
Vispa ihop ägg, grädde, havregryn, senap, kalvfond, riven lök, salt o peppar i en bunke och låt svälla i cirka 10 minuter. Blanda i köttfärsen och mosa runt ordentligt med händerna. Rulla till cirka 25 stycken. Sätt plattan på högsta värme och smält smör, sänk sedan värmen till medel och stek köttbullarna. Ett tips är att inte lägga i för många på en gång (var alltså inte för hungrig när du börjar steka dom) och stek till de får en krispig yta och är helt genomstekta.

Jag önskar en omgång med matlådor, det går bra att fylla matlådorna med köttbullar. Lingon kan jag fixa själv. Ingår sås?
/ Din favorit på Engelbrektsgatan.