Saftig banankaka med mörk choklad
Sol sol sol! Värme och sommar. Ä N T L I G E N ! Detta firas med ett riktigt gott recept på saftig banankaka med mörk choklad. Receptet är från http://malinsdiner.blogspot.se/, som jag ännu en gång kan rekommendera varmt till alla som vill ha inspiration!
Banankaka med mörkchoklad
3 mogna bananer
175g mörk choklad
1/2 dl gräddfil
150g rumsvarmt smör
3dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget. Mosa bananerna med en gaffel och grovhacka chokladen och häll i det i smör- och sockerblandningen. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke och häll det i bananmoset. Tillsätt sedan gräddfilen och rör till du får en jämn smet. Häll i smeten i en kokosbeströdd form och ställ in i ugnen i ca 50-70 minuter. Kontrollera med sticka om den är färdig.

Kakan blev kanongod!! Mumsig