Fiskgratäng med räkost
I helgen utnyttjade jag och Johan min julklapp från honom. En helg på Nääs fabriker! Både maten, rummen och miljön var verkligen långt över vad jag hade vågat hoppas på. Jag rekommenderar verkligen detta varmt. Perfekt tid att åka iväg såhär i februari när det mesta känns lite grått och trist.
Dessutom har vi hunnit med bebismys gånger två! En liten Viggo på knappt en månad hos Johan och Alice och en liten Algot som är två månader hos Lina och Jonatan. Åh, så mysigt det var!! Fantastiskt fina bebisar båda två. Längtar redan till nästa gång jag får komma och gosa!
Tillbaka till vardagen och vardagsmat. Fisk är något som jag gärna vill äta minst en dag i veckan, helst fler. Jag brukar använda de färdigsåserna från Abba, dom är super! Lax i ugn blir det ganska ofta också. Denna gången var jag dock sugen på att testa någon nytt. Jag kollade runt lite på andra bloggar och fastande för en gratäng som Kryddburken.se tipsade om, friskgratäng med räkost! Väldigt enkelt och mycket god. Den kommer jag absolut göra igen!
Fiskgratäng med räkost
800 gram vit fisk (2 frysta torskblock)
Salt och peppar
200 gram räkost
1-2 mycket finhackade rödlök
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 msk pressad citron
1 msk fiskfond el. hummerfond
Salt och peppar
200 gram räkost
1-2 mycket finhackade rödlök
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 msk pressad citron
1 msk fiskfond el. hummerfond
Gör såhär:
Tina fisken om den är fryst. Smörj en ugnsfast form. Dela fisken i bitar. Salta och peppra. Rör ihop resten av ingredienserna och slå över fisken. Tillaga i ugn 175 grader ca 25-30 min. Strö ev över lite dill. Jag åt med ris och wokgrönsaker. Potatis passar nog ännu bättre!

