Gott och nyttigt filmjölksbröd

Precis hemkommen från en mysig lunch på Fruits and Friends med några kompisar. Idag har vi bara haft förmiddagsföreläsning så vi bestämde oss för att lyxa till det med go- och långlurre! För min del blev en wrap med tonfiskröra och rödbetor, så gott! Älskar att äta lunch på stan när man inte har bråttom iväg, när man kan faktiskt kan sitta och njuta av både lunchen och sällskapet!
 
Igår bakade jag ett av mina favoritbröd, det är gott, nyttigt och snabbakat. Dessutom väldigt svårt att misslyckas med! Det är bakat med bikarbonat så man behöver inte vänta på någon jäsning. Perfekt att göra en kväll då man har någon timma över.  Receptet är från Ida Warg.
 
Gott och nyttigt filmjölksbröd
1 dl sesamfrön
2 dl havregryn
5 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl linfrön
2 tsk bikarbonat
2 nypor havssalt
1 rivet äpple
3 msk honung
4 dl filmjölk
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop alla torra ingredienser. Blanda äpplet, honungen och filmjölken i en bunke och häll sedan över det i den andra bunken. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta ner smeten. Strö över lite fröer (jag brukar ta lite havssalt också). Ställ in i mitten av ugnen i cirka 55 minuter.
Låt det svalna helt innan uppskärning!
 
Om man vill variera sig lite kan man ju lägga i torkad frukt eller nötter, det är inte tokigt alls!
 
 
 
 
 
Ett tips är att skära upp brödet och frysa in så kan man plocka fram efterhand.
 
En kommentar publicerat i Allmänt, Bröd, Frukost;
Taggar: bikarbonat, bröd, enkelt, filmjölksbröd, gott, hälsosamt, lättbakat, nyttigt
#1 - - Pernilla:

Vad gott det ser ut!

Svar: Tack! Det smakar jättegott! :)
Jeannie