Hälsobröd med dinkel och morot

Nu borde jag plugga. Omotiverad. Här kommer ett supergott och nyttigt brödrecept istället!
 
Hälsobröd med dinkel och morot
0,5 paket jäst
3 dl mjölk
3 dl  vatten
0,5 dl olivolja
2 nypor havssalt
1 stor riven morot
2 msk honung
1 dl solrosfrön
10 dl fullkorns dinkelmjöl
5 dl vetemjöl special
1 dl blandade fröer (till garnering)
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C. Häll vatten och mjölk i en kastrull och värm till ca 37°C. Riv moroten. Smula jäst i en bunke och häll över vätskan, rör om till det är helt upplöst. Tillsätt olivoljan, saltet, moroten, honungen och solrosfröna.
Häll i mjöl efterhand och rör samtidigt, det gör inget om degen är lite kladdig när allt mjöl är ihällt. Låt jäsa under duk i 45 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och stjälp ut degen, häll över fröerna. Låt sedan brödet jäsa i ytterligare 20 minuter.
Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 40 minuter (mitt var inne i nästan en timma). Kolla med en sticka så att inte brödet är kladdigt inuti. Låt det sedan svalna på galler.