Lyckade sockerfria semlor

Fettisdagen till ära så testade jag att göra sockerfria semlor. Det finns ju tusen olika varianter på semlor, både vanliga och sockerfria. Dessa jag gjorde från bakasockerfritt blev verkligen supergoda! När till och med Johan uppskattar en sockerfri bakelse så är det kors i taket. Jag hade inte alla ingredienser så ändrade på några få saker i receptet.  

 

Riktigt goda sockerfria semlor
1 ägg
50 gram skyr/kvarg
2 msk havregryn
3,5 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 ½ msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
1 krm vaniljpulver

Mandelmassa:
3 msk mandelmjöl
½ msk proteinpulver (kan bytas ut mot mandelmjöl)
1 msk äggvita (drygt)
½ msk sötströ
3 droppar steviadroppar med mandelsmak
½ krm vaniljpulver

vispgrädde

 

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ägg, skyr och havregryn i en skål och mixa. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Låt degen vila under några minuter. Forma tre runda bullar av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter.

Mandelmassa:
Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av bullen och gör gropar i bottendelen.
Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela mandelfyllningen i groparna. Toppa med vispgrädde och lägg på locket.
 
Receptet är från www.bakasockerfritt.se