Tomatsoppa med kikärt- och chevreröra
Så var sista dagen i termin 4 gjord. Nio veckor praktik på ortopeden och sju veckor i psykiatrin har hunnits med. Det har verkligen varit en omtumlande men rolig termin. Nu i termin 5 väntar akutmottagning, vårdcentral och hemsjukvård!
I fredags firade vi efter tentan med vin och lunch på Paulos här i Borås, vi satte oss där klockan 11 och helt plötsligt var klockan 15. Sådana dagar med min härliga klassisar kan man leva länge på!
Igår var pappa, pappas sambo, farmor, Johans föräldrar och min storebror här i Borås för att fira mig i efterskott (ju fler tillställningar, desto bättre!) Men middag för åtta personer på våra 39 kvadrat är kanske i tajtaste laget så vi valde att gå ut och äta på Viskans vinbar. Det är ett säkert kort att gå dit och som vanligt blev jag supernöjd med både maten, vinet och bemötandet där! En väldigt lyckad kväll!
Nu till ett veggotips vi åt häromdagen! Tomatsoppa med kikärt- och chevreröra. Egentligen är jag inte så förtjust i tomatsoppor men jag tyckte det lät så himla gott med röran som var till! Och det var faktiskt väldigt gott! Med mycket chevre i så fick soppan ett riktigt lyft!
Tomatsoppa med kikärt- och chevreröra
1 gul lök (klyftad)
1 vitlöksklyfta (skivad)
2 msk olja
2 burkar krossade tomater (á 400 g)
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
200 g riven morot
Röran:
1 burk kikärter (400g)
2 msk olivolja
150g smulad chevre
Gör såhär:
Stek lök och vitlök i olja i en rymlig kastrull några minuter utan att de får färg. Tillsätt de krossade tomaterna, vattnet, moroten och buljongtärningen. Koka i cirka 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer och salta o peppra efter smak.
Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda med resten av ingredienserna och servera i en skål bredvid till soppan!


Ska testas i veckan!:D