Kycklinggratäng med parmesan

Sommaren är tydligen i full gång. Nu har jag plötsligt jobbat fyra av åtta veckor och det är dags för personalskifte. Jag kan väl erkänna att det känns lite segt ibland att inte ha någon vecka ledigt nu under sommaren, framförallt nu när de jag jobbar med räknar ner dagarna till en välförtjänt semester. Men vi har ju faktiskt en resa till Sardinien bokad i mitten av augusti, så det kanske inte är så synd om mig ändå.
 
Till poängen med inlägget nu!
I fredags var Johans bror och hans tjej här och åt middag. Vi åt en kycklinggratäng med parmesan och bacon som blev väldigt god! Fast det säger kanske sig självt, med parmesan, bacon och vitlök kan väl ingenting smaka annat än riktigt gott?
 
Kycklinggratäng med parmesan
1 paket bacon
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
valfri mängd champinjoner
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 dl riven parmesan
 
Diska inte ur stekpannan mellan stekningarna!
 
Gör såhär:
Klipp baconet i bitar och stek knaprigt. Låt rinna av på papper. Skär kycklingen i bitar och bryn de i smör och pressa ner vitlöken. Salta o peppra. Lägg kycklingen i en ugnsfastform. Skiva och stek svampen, häll på creme fraiche, grädde och tomatpuré. Låt detta småputtra i några minuter. Dra pannan åt sidan och rör ner parmesanen. Häll såsen på kycklingen och toppa sedan med baconet. Gratinera i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
Servera med ris och kanske en sallad!
 
 
En god kombo som jag fick tips om: Vattenmelon, fetaost och basilika!