Saftiga viltfärsbiffar

Vi har ju fördelen att kunna få lite viltkött emellanåt från Johans föräldrar. Det känns väldigt lyxigt att få så "närproducerat" kött för en som knappt sett en älg i verkligheten! Senast fick vi hjortfärs vilket jag valde att göra biffar på. Och vilka biffar det blev!! Det måste vara de saftigaste biffarna jag gjort! Detta receptet är sannerligen en keeper som man kan använda på alla typer av viltfärs framöver. Jag lovar att ni inte kommer bli besvikna!
Till biffarna gjorde jag en kantarellsås som tyvärr inte var någon höjdare så den finns ingen anledning att lägga upp här. Tanken var att göra sötpotatis i ugn och äta till, men då tiden inte riktigt räckte till igårkväll så fick det bli en nödlösning med pasta. Det funkade såklart också, men jag tror att dessa biffar ihop med en god sås och ugnsrostadsötpotatis skulle bli en riktigt succékombo!
 
Saftiga vilda färsbiffar
500g hjortfärs
1 gullök
1 dl havregryn
1 dl grädde (jag använde 4% men det går givetvis med vilken som helst)
2 ägg
1 finriven morot
en skvätt viltfond eller kalvfond
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg havregryn och grädde i en bunke. Skala och finhacka löken. Riv moroten. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken och moroten. Häll detta i bunken med havregrynen och grädden. Knäck i äggen och blanda till sist i färsen. Salta, peppra och blanda väl. Forma sedan till små biffar. Stek de lätt i stekpannan så de får en fin yta. Lägg de sedan på en bakplåtsklädd plåt och ställ in i ugnen i cirka 15 minuter.
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Middag;
Taggar: biffar, godaste, hjortfärs, hjortfärsbiffar, saftiga, vilt, viltfärs