Somrig Jordgubbspaj
Något som verkligen ger sommarkänsla är bärpaj tycker jag. Igår skulle jag ta med fredagsfika till jobbet och eftersom inte vädret vill ge oss riktig känsla av sommaren än så fick jag baka en paj som gav det!
En jordgubbspaj med mandel! Här får ni receptet på denna superenkla och goda jordgubbspaj!
Jordgubbspaj
350 g Jordgubbar
1 msk Potatismjöl
2 msk Strösocker
100 g Smör
2 dl Vetemjöl
2 msk Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
0.5 tsk Bakpulver
1.5 dl Mandelspån
350 g Jordgubbar
1 msk Potatismjöl
2 msk Strösocker
100 g Smör
2 dl Vetemjöl
2 msk Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
0.5 tsk Bakpulver
1.5 dl Mandelspån
Gör såhär:
Börja med att sätta ugnen på 220°C. Dela jordgubbarna i fyra och lägg dem i en pajform.
Strö över potatismjöl och strösocker, rör om ordentligt.
Nyp ihop smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och 1 dl av mandeln.
Strö smuldegen över jordgubbarna och strö därefter på den sista mandeln.
Grädda hög upp i ugnen i ca. 10-15 minuter, tills pajen fått en fin gyllene färg
Strö över potatismjöl och strösocker, rör om ordentligt.
Nyp ihop smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och 1 dl av mandeln.
Strö smuldegen över jordgubbarna och strö därefter på den sista mandeln.
Grädda hög upp i ugnen i ca. 10-15 minuter, tills pajen fått en fin gyllene färg


Receptet är från den jättefina bloggen http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/