Kycklingsoppa med basilika och vitt vin

Då var sommarlovet igång, men det blir liksom ingen riktig ledighetskänsla när ingen annan är ledig. Eller när det är 10 grader och regn... Men nu ska jag inte vara sån. Idag är det både sol och lite värme här i Borran!
Igår planterade jag dessutom både blommor, kryddor, tomater och jordgubbar på balkongen. Första gången, så vi får väl se hur länge de överlever. Jag har tagit död på de flesta "odödliga" blommorna inomhus förut. Var ute på plantagen och fick hjälp av en jättesnäll människa som jag engagerade i 30 minuter, först och främst kan jag absolut ingenting om blommor, sen har jag beslutångest. Hon fick tipsa om bra balkongblommor, föreslå färger som passade ihop, krukor som passade och i vilken ordning de skulle sitta. Hade jag kunnat med så hade jag bett henne följa med hem och peka vart jag skulle ställa vilken kruka också, men någon måtta får det kanske vara.
 
En annan sak jag gjorde för första gången igår var kycklingsoppa. Jag var inne och tittade på vardag.nu s veckomatsedlar, som är superbra att plocka goda maträtter ifrån. Det blev en Kycklingsoppa med dragon och vitt vin, fast jag bytte dragonen mot basilika. Jättegod och smidig att laga!
 
Kycklingsoppa med basilika och vitt vin(detta räckte till 3 portioner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
400g kycklingfilé
3 dl vitt vin
6 dl kycklingfond
1,5 msk basilika
2 dl grädde
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
 
Gör såhär:
Hacka alla lökar. Fräs i smör i en stor kastrull i ca 5 minuter. Tärna kycklingen och låt den fräsa med någon minut. Tillsätt vin, fond och basilika, låt det koka i ca 10 minuter (till kycklingen är klar) Tillsätt grädde, vitvinsvinägern, salt och peppar och låt det koka upp och bli varmt igen.
 
 
 
 
 
givetvis är den närproducerade och ekologiska oreganokvisten på soppan från mitt trädgårdland.