Bästa tacopajen

Vad hände med den fantastiska känslan som var i torsdags? Helg i sikte och vår i luften - nu är det plötsligt söndagkväll och minusgrader? Jaja, det är väl inte första gången som helgen går snabbt och vädret förvirrar. Förresten så bokade vi precis en resa till Sardinien i slutet av sommaren så just nu känns livet riktigt bra, trots minusgrader och söndagskväll!
 Idag var mamma och hennes sambo här och åt middag. Som vanligt tar jag alltid tillfälle i akt att be om hjälp med något när man får besök av borr-innehavare. Denna gången fick vi upp en ny hylla som ska bära upp mina fina kokböcker! Som kompensation fick de tacopaj och nybakade frallor. Denna tacopajen är så extremt enkel och blir alltid uppskattad. Världens smidigaste bjudmat! Har ni inte testat denna så tycker jag verkligen att ni ska göra det!
 
 
 

Tacopaj
 
Deg:
3 dl valfritt mjöl (jag brukar ha grahamsmjöl)
1 dl kall kesella
50g smör
 
Fyllning:
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl  lätt crème fraiche paprika&chili
2 dl lätt crème fraiche
250 g körsbärstomater
150 g  riven ost
1 tsk paprikapulver
 
Gör såhär:
Häll ingredienserna till pajskalen i en matberedare och tryck sedan ut i en pajform. Nagga med en gaffel och ställ sedan in den i kylen i minst 1 timma.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek köttfärsen och häll i vattnet och tacokryddan. Blanda den smaksatta och den naturella crème fraichen i en skål. Fyll pajskalet med köttfärsen och bred sedan över crème fraiche- blandningen. Dela tomaterna i halvor och lägg de på crème fraichen. Strö sedan över osten och paprikakryddan, ställ in i ugnen i cirka 25 minuter.