Centercookies
Förra veckan råkade jag av en slump komma in på ett instagramkonto som heter Tessanbakar. Och oj, vilka bilder! Jag föll framförallt för några centercookies som hon hade bakat. De såg så fantastiskt goda ut så jag var tvungen att testa! Tyvärr blev inte mitt resultat ut som hennes. Inte alls.. Inte ens i närheten faktiskt.
De såg ju så fina ut i ugnen där de reste sig så bra. Sen när jag tog ut dom så var det precis som någon stack hål i dom o de sjönk ihop till fula plattkakor. Men men, så kan de gå! Gott smakade dom i alla fall!
Så blir du nu minsta lilla inspirerad av kanske namnet centercookies men tvekar att göra dom när du ser bilden så gå in på http://tessanbakar.se/ och låt er bli övertygade om att ni också måste testa dessa små godbitar!
Centercookies (ca 24st)
100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl brun farin
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
24 bitar center (2 rullar)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader och förbered muffinsformat. Elvispa smör, socker och farin i några minuter. Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker. Fortsätt vispa till allt är ordentligt blandat.
Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Häll sedan mjölblandningen i sockersmeten och rör till det blir en smidig deg. Rulla till ca 24 bollar och lägg i formarna. Grädda i ca 10 minuter, tills de fått lite, lite färg.
Låt kakorna svalna ett par minuter innan du trycker ner mitten på bollarna så det blir som en liten skål. Jag använde mig av undersidan på ett matskedsmått.
Sätt i en centerbitar upp och ner i alla kakorna och sätt in i ugnen i ytterligare 2 minuter.


Åh, vad gullig du är <3
Jag tycker kakorna ser jättefina ut och jag VET att dom är goda.