Sommarsallad med jordgubbar och chévre

Helgen spenderade jag i Göteborg, dels för att fira valborg med några kompisar och dels för att fira mamma som fyllde år första maj. Båda kvällarna blev lyckade!
Det bästa med att hjälpa till  hos mamma är att  jag först får vara med och bestämma mat och sedan gå och storhandla utan att betala ett öre! Jag som älskar att handla! Framförallt älskar jag att handla god mat. Win-win situation för mig och mamma när det gäller kalas helt enkelt!
Vi valde att bjuda på grillat (det överlät vi dock till mammas sambo) med ugnsrostad potatis och en sommarsallad. Det blev så gott, både somrigt och kalasigt! Salladen lägger jag till på listan med favoritsallader!
 
Sommarsallad med jordgubbar och chévre
100g pinjenötter
400g cocktailtomater i olika färger
1 l jordgubbar
160g baby spenat
150 g chévre
 
1msk rapsolja
1msk fruktig balsamvinäger
1/2 tsk salt
 
Gör såhär:
Torrosta pinjenötterna i en panna. Halvera tomaterna. Rensa jordgubbarna och skär de i bitar. Blanda ihop detta med spenaten och smula sen över getosten. Blanda olja, vinäger och salt. Häll dressingen över salladen och blanda runt.