Rödbetsbiffar

Den senaste tiden har allt gått i ett i skolan! Imorgon har vi (förhoppningsvis) vår absolut sista tenta på hela utbildningen. Det känns helt galet! Sen väntar bara C-uppsats och slutpraktik innan man får titulera sig som legitimerad sjuksköterska. Svindlande tanke! Bäst att inte tänka vidare. Istället tänker jag på rödbetsbiffar. Jag älskar rödbetor, därför var det kanske ingen skräll att jag även tyckte väldigt mycket om dessa. De var faktiskt ännu godare dagen efter,  perfekt att ta med som lunchlåda!
Jag gjorde en parmesanyoghurt till vilket jag tyckte var helt okej men fick sen tips om getostkräm vilket jag helt klart ska testa till nästa gång!
 
 
Rödbetsbiffar (4pers)
500 g färska rödbetor
1 st gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
2 st ägg
3 msk maizenamjöl
salt och peppar
 
Gör såhär:
Skala och riv rödbetorna och löken. Blanda tillsammans med resterande ingredienser i en bunke. Forma till små biffar och stek i smör ca 2-3minuter på varje sida.
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Middag;
Taggar: lunch, middagstips, rödbetor, rödbetsbiffar, tips, vegetariskt