"Cafébullar"
150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl strösocker
1 msk nystött kardemumma
ca 800 g/13-14 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
2 msk kanel
Pensling:
1 ägg
pärlsocker
Gör såhär:
1. Värm upp mjölken i en kastrull till ca 30-35 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken.
2. Blanda i socker, salt och kardemumma i vätskan.
3. Tillsätt vetemjölet och blanda till en deg. Arbeta in det rumsvarma smöret tills allt är välblandat.
4. Plasta bunken och låt jäsa ca 30 minuter.
5. Medan degen jäser så blandar du smöret, kanelen och sockret till fyllningen.
6. Kavla ut degen, bred på fyllningen och rulla ihop. Skär bullarna i 24 bitar.
7. Lägg bullarna i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt så att de håller formen. Tryck ner dem lite så att de når botten av muffinsformen. Låt jäsa ca 30 minuter till. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker.
9. Baka bullarna 10-12 minuter mitt i ugnen.
(Från http://tidningenhembakat.se/kategorier/bloggar/fredriks-fika/ där jag verkligen rekommenderar er att gå in och kika på fler goda recept)



Åh vad roligt att du testade receptet och gillade det!! Väldigt fina bilder också!