Parmalindad kycklingfilé i balsamvinägersås
Sista terminen har startat. H U R gick tiden så fort?! Det var ju inte alls längesen som jag kom hem med min första studiehandledning i handen och grät - jag förstod inte ett ord! Den känslan har i och för sig återkommit några gånger (läs: varje ny kurs). Trots detta tycker jag det är skönt att skolan är igång igen. Vi avslutade sommaren med en skön vecka på Sardinien och jag kände mig faktiskt lite redo för att komma tillbaka till vardag och rutin. På tal om vardag och rutin; TV-hösten! Hela Sverige bakar, bonde söker fru, Idol och allt annat bra som ska följas! Vi kommer ha fullt upp!
Förra helgen lagade vi Parmalindad kycklingfilé i balsamvinägersås, så jäklans gott! Kycklingen blir supersaftig! En perfekt fredagsrätt när man vill ha något lite extra gott men inte orkar stå i köket hela kvällen. Passar dessutom väldigt bra som bjudrätt till många personer då såsen bara hälls över kycklingen och allt sköter sig självt i ugnen!
Parmainlindad kycklingfilé i balsamvinägersås
4 kycklingfiléer
140 g parmaskinka (jag hade föredragit lite mer skinka)
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
3 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta
peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingfiléerna på längden och linda parmaskinkan runt. Bryn i torr panna och lägg de sedan i en smord ugnsform. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över kycklingen. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, till kycklingen är helt klar. Servera med ris eller ugnsrostade rotfrukter.


