Rabarber- och hallonkaka

 
Vi flyttade in i huset i januari, då visste vi inte alls vad som skulle komma upp i rabatterna framåt våren och sommaren. En hel del ogräs märkte vi... Men också rabarber! Jag har aldrig haft rabarber tidigare och därför inte testat så mycket kakor med rabarber i. Jennys matblogg har ofta många goda tips och så även denna gång. Jag gjorde kakan med hälften hallon/ hälften rabarber och serverade med vaniljsås. 
 
Saftig rabarberkaka
smör & ströbröd till formen
120 gram rabarber + 2 tsk potatismjöl
100 gram smör

2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50 gram flagnad mandel
florsocker
 
 
Gör så här:
Stätt ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen (cirka 24 cm).
Ansa rabarberstjälkarna, skär i bitar och blanda med potatismjölet.  Smält smöret. Blanda alla (förutom mandeln) torra ingredienserna i en bunke, och häll sedan i smöret i bunken tillsammans med äggen. Rör tills du har en jämn smet. Häll ut i formen. Fördela ut rabarberbitarna och tryck ner dem lite i kakan. Strö till sist över mandel.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25- 30 minuter.